29.7.11

30 Ways To Enjoy Our Life

Assalamualaikum w.b.t. n
selamat sejahtera kawan2 sume
pagi nie nk kongsi sikit tips 
CARA MUDAH MENJALANI HIDUP SERONOK !


1. Enjoy makanan korang. Bukan sekadar makan tapi rasa & hargai kenikmatn setiap suapan

2. Belajar memasak

3. Menyelami muzik, tidak sekadar berhibur & mendengar

4. Main alat muzik. Bermain muzik membolehkan korang lebih menjiwai lagu yang dimainkan

5. Menyanyi

6. Perjumpaan dengan rakan2 lama

7. Berjalan2 di taman

8. Pergi mendaki

9. Membaca novel

10. Menonton filem2 kegemaran. Layari saja laman2 web untuk mencapai tajuk2 filem terbaru mahupun yang lama

11. Layan saja hari malas korang misalnya dengan berehat sakan

12. Lakukan permainan indoor dengan rakan2

13. Makan malam istimewa bersama orang yang tersayang

14. Luangkan masa bermain permainan mini

15. Membaca komik

16. Melihat gambar2 persekitaran yang mnarik.

17. Membaca sajak2 yang menarik

18. Belajar mengecat

19. Membaca buku2 klasik

20. Bersenam dengan rakan2

21. Menonton sambil bergelak-ketawa ketika menonton video2 lawak

22. Bermain dengan kanak2

23. Bermain permainan uji minda

24. Menikmati minuman kegemaran seperti kopi panas

25. Dapatkan urutan badan yang menyegarkan

26. Berjalan smbil belajar ke muzium

27. Menonton teater

28. Melihat keindahan matahati terbenam

29. Mengambil gambar

30. Membuat album untuk memori

hahaha ,,,,
best x 30 cara nie
kalau korang pratikan mesti hidup korang bertambah conok lh jawab nyer
hehehe ....
kiter ENJOY !!!

14 comments:

Cik Bell said...

30 cara nie..klu buat semua nie memang terus busy.haha..memang ssuai utk org ptus cinta.. :P

SuzaDin said...

@cik bell : mmg sgt sesuai hehehe ...

Anak Wak Mail said...

enjoy,,enjoy jugak..ibadah jangan dilupa..=)

SuzaDin said...

@anak wak mail : itu xleh ditgl kn ... enjoy kdg2 je boleh .. n bergantung pd keadann ... btol x???

cheqwa said...

saya nak yg nombot 25 tuh! sedapnya...sebab skg blkg asek lenguh je.huhu :(

Miss Eunice said...

no 2 and no 8..=D

Heidi Shafiq said...

enjoy setiap saat dlm hidup ni.. :)

SuzaDin said...

@cheqwa : gne lh mesin urut gintell di rest n go kat mall hahaha .. syoookkk

@eunice : suker msk n mdaki ker awk? wow !

@heidi : btol2 ... kiter enjoy !

Miss Eunice said...

bknya suka..tp xprnah nk start..hehe..>.<

SuzaDin said...

@eunice : om start skrg awk hehehe

Amirah Suhana said...

nikmatnya kalau boleh wat sume nih.haha :)

SuzaDin said...

@amirah : btol2 hehehe

wanhamiza said...

hee. cuja ske num 13 kan kan..
btw aku cbe praktikkan 30 mnde ni waktu cuti panjg ni.. :D

SuzaDin said...

@mija : suker yer no 13 ... buat taw ,,, nti lagi conok wow !!!