31.8.11

Wordless Wednesday #8

Assalamualaikum w.b.t.

jumpe kerepok lekor di hari raya !

29.8.11

Selamat Hari Raya !!!

Assalamualaikum w.b.t.


sori yer kad raya lambat smpai hehehe
SELAMAT HARI RAYA SEMUA WARGA BLOGGERS !!!

28.8.11

Blog Aku Ringan ?

Assalamualaikum w.b.t.

apa kabar kawan2 sume ? sihat ke x nie ? kawan2 ak skrg nie ramai yang demam taw ... cuaca kt kelantan xmenentu skrg nie ... sikit2 panas sikit2 hujan . mne xdemam nyer .tapi 2 sume kn kehendakNya, kite kena terima jelah. 

Ah ! Lagi  1 kt kelantan jln dh jem teruk nie, teruk giler2 lh.dulu tempat yang xde org skrg dh penuh ngan org dh ish2.

tgk2 berat blog ak, dh ringan lh ak mmg xcaya lh
p ntah btol ke x nie...
korang leh xcube timbang blog ak nie, ak rasa cm xyakin plk
sbb nyer dulu blog ak lagi berat taw dari nie
dulu berat blog ak nie lebih 1MB taw wow !
tgk2 dh kurus slim & ramping terus blog ak nie hehehe
suker nyer rase... yeaaaaa !
nk mintak pendapat korang sikit nie :
1) korang rase blog ak nie still berat lagi  x ?
2) benda per yang patut ak buang bagi lagi ringan ?
korang leh komen jer pape ttg blog ak nie yer
ak terima jer, & ak xkesah ok ?

p/s : ak dh tukar sume benda dlm blog ak nie...comel x comel x ?


27.8.11

Header Raya & Merdeka !

Assalamualaikum w.b.t.


komen sikit header baru nie yer 
hehehe 

25.8.11

Keampunan Di Hari Raya

Assalamualaikum w.b.t.


sama2 lh kiter bermaaf-maafan di hari mulia ini 
...

24.8.11

Wordless Wednesday #7

Assalamualaikum w.b.t.


*lpr 

23.8.11

Lawak Bodoh

Assalamualaikum w.b.t.

mlm nie ak bowink ... ak xthu nk wat benda jadi ak belek lh buku komik ak yang dh lapuk punyer tahun 2006 lagi taw ... sume buku komik simpanan ak mmg ak simpan sbb syg hahaha ... cm budak2 jer ! n ak pown terjumpe lawak bodoh nie, lawak dia byk p ak nk bagi 1 jelah nti ak post lagi yer XD

meh cini baca lawak bodoh nie

Mary Sue datang ke sebuah kota besar untuk pertama kalinya. Dia check-in di sebuah hotel mewah dan seorang pelayan membawakan begnya menuju ke bilik yang Mary Sue akan menginap. 
Mary Sue mengikuti langkah-langkah pelayan itu dan ketika pelayan tersebut menutup pintu, Maru Sue melihat ke sekeliling dan marah-marah kepada pelayan tersebut. 
"Anak muda, aku mungkin tua dan kekampungan, tapi tidak bererti ak nie bodoh! Aku bayar mahal untuk tinggal di hotel ini tapi bilik ini bukanlah bilik yang sesuai dengan bayaran itu! Bilik ini begitu kecil, tidak ada kemudahan, tidak ada televisyen, bahkan tempat tidur pun tidak ada!" 
"Nyonya, ini adalah lif" jawab pelayan selamba


p/s : apakah perasaan anda jika jadi nyonya tersebut ???

Kad Raya Si Cantik Sally

Assalamualaikum w.b.t.


kad raya tuk SI CANTIK SALLY ... hrp akak suka kn nyer yer
jom usha blog akak sally nie dicini yer !

21.8.11

Digi : WhatBerry Are you 2

Assalamualaikum w.b.t.
n selamat sejahtera kawan2 sume

(klik tuh bsrkn)

korang ak jumpe bnda baru dicini (klik jgn xklik hehehe)
syok sgt men benda nie taw hehehe
BLACKBERRY & DIGI bersatu menjadikn sebuah game yang mmg menarik lh
korang mesti cuba taw ...
nk men klik kt link yang ak bagi kt dicini di atas yer
jom play the game !!!
tgk score ak dh berapa dh 2 ... hehehe

lepas main game mesti dia bagi ak jenis berry per
sbb game nie psl WHATBERRY ARE YOU ?

LETS HAVE FUN !!!

Contest Blogger Simple Gorgeous !

Assalamualaikum w.b.t.
n selamat mlm (pagi) kawan2 sume 



dlm contest nie ak telah di tag oleh cik yang lagi comel n kiut di sana
iaitu CIK ATEN hehehe ... thanks for tag me yeaa ..

ak nk tag sume followers ak 2 ...
guys outside there, come n join it !
for more information or join, click on the banner
thanks !

20.8.11

Contest : I Love Domokun

Assalamualaikum w.b.t.
n selamat sejahtera kawan2 sume


ORGANIZER : FARAH & KHALIDA

2 sbb ak suke DOMOKUN :
---> Domo the cutest one
---> Domo paling friendly

i would like to tag :

ok siap !
nk join ker ???
klik di banner yer guys ...

Final Destination 5

Assalamualaikum w.b.t.
n selamat sejahtera kawan2 sume



td ak baru jer lepas tgk cite FINAL DESTINATION 5 
fuhh ~~~~ mmg best abis ! 
mmg setiap kali diorng wat something mmg mendebarkn ....
sakit ak punyer jantung nie taw

tuk yang mengandung n de sakit2 jantung @ sakit yg
sama waktu ngan dia mmg dilarang tgk lh
sbb sume babak suspen giler !

korang duk tgu something happen dgn wow ! xdpt digmbr kn k ...
and i really really speechless tgk !
korang kena tgk sendiri baru de feeling 2 beb hehehe ...

p ak bkn g tgk wayang pown
just dlm tenet jer ... kn skrg nie DUNIA DI HUJUNG JARI
& DUNIA TANPA SEMPADAN ...
xyah ssh2 g tgk wayang ,,, abis duit beli minyak per sume
p sebenarnyer lagi syok tgk kt wayang jer ... lagi feeling abis hahaha
ak hanya download ia di www.syok.org jer ...
yerlh kn klntn xde wayang k ...
bila lh nk ade yer ???
p/s : nk donload citer yer lagi emmm ...

19.8.11

2 BE !

Assalamualaikum w.b.t. 
n selamat sejahtera kawan2 sume

syukur alhamdulillah ln sgt2 kpd ALLAH keran telah memurahkn rezeki ak dalam NUFFNANG nie ... ak dpt 2 lagi BE taw ... ari 2 ak dpt 1 jer ari 2 yang entri nie


baik sgt2 NUFFNANG nie tiba2 dia bagi BE lebih plk kt ak
pdhl dlm mgu nie ak jrg sikit update sbb sibok psl download citer hehehe

thanks sekali lagi kepada abg n akak NUFFNANG sekali lagi yer
sy akan terus setia dgn NUFFNANG hehehe !

ak dpt BE psl OLAY EL DORADO & TAYLORS UNIVERSITY (ak xde link dia heheh)
thanks sgt2 sekali lagi kpd NUFFNANG again !
p/s : dpt duit raya yahooo !!!

Done !

Assalamualaikum w.b.t.
n selamat sejahtera kawan2 sume

i already done download all seasons of SUPERNATURAL !
i omg ! ak mmg suker abis lh ....
tiap2 ari leh layan citer 2 smpai ak giler hahaha !

sape nk citer SUPERNATURAL nie
yang duk dekat2 ngan ak nie 
boleh lh mai amik nti yer hehehe

sowi yer sume kawan2 ak dh lama xblogwalking sbb duk download
citer 2 jer ... tenet ak jadi slow sbb ak download lagi 
bukak benda lain lagi .. jadi baik xyah bukak kn
hehehe

ak skrg duk blogwalking kt satu segmen nie
SEGMEN PROMOTE FOLLOWERS 500 KE BAWAH
syok gak segmen nie !
p ak xleh masuk dh ... jadi keje ak bw kt sume blog
n ak tmbh followers byk2 kt blog org lain hehehe

korang yang followers 500 ke bawah leh lh join ia di cini
cpt2 join taw sbb 22 OGOS 2011 akan ttp nti waaaa
jgn tgu lama2 kn sayang2 ku sume hehehe 

chow dulu ~~~

p/s : nk download citer SMALLVILLE ker ? 

18.8.11

Spontaneous Thursday #1

"Human can not be Angel"
- Supernatural

16.8.11

Blogwalking : Jom Serbu Blogger Terbaik Bersama Sharifdez

Assalamualaikum w.b.t.
n selamat sejahtera kawan2 sume

(klik gmbr nie tuk ke blog abg sharifdez)

jom kiter serbu blog abg SHARIFDEZ nie ...
ak tgk blog nie makin hari makin maju skrg
syabas yer abg !
teruskan usaha anda dalam dunia berblogging nie !

chayok2 !

15.8.11

"I Found It"

Assalamualaikum w.b.t.
n selamat sejahtera kawan2 sume
sowi sgt2 kepada sme peminat ak yang di luar sana yang
sentiasa menyokong SUZA dicini yer kerana dh 
lama gak ak xupdate kn ish2 ... sowi guys
hahaha ... ayat ak xleh bla kn ... mesti korang ckp mcm 2, ingat ak xthu ker hehehe,,,
sebenarnyer kawan ak pinjam berukband ak yang slow mcm siput nie (siput siap boleh lintas lagi berukband ak hahaha) ... just kidding guys ! 
kawan ak de keje sikit jadi dia pinjam lh berukband ak nie
ak plk ? xdpt on9 ak pown per lagi ak lyn cite dlm laptop ak jelah hehehe
bosan punyer psl daaa ~~~ hehehe

(source : google lh per lagi)

korang nk tahu citer per ak duk lyn sensorang selama nie
cite per lagi SUPERNATURAL lh beb ! hahaha ...
p season 1,2, dan 3 nie ak xde full jadi xsyok lh tgk kn
jadi bila ak dh dpt berukband ak nie ak terus jer search nk download citer nyer
secara percuma hehehe

kebiasanya ak donload di www.syok.org p kt citu plk xde season 1 2 3
ak kena cari source yang lain lh .... 
dan sekarang nie ak dh jumpe dh yepeeee !!!
bukan main suker lah ak nyer
skrg nie pown tgh donload taw ... xsbr nk tgk auwwww ~~~ hahaha

hahaha !

can't wait to watch movie beb !
p/s : nti nk donload cite Final Destination 5 
wowwww! best cite nie hehhe

12.8.11

New Header Again !!!

Assalamualaikum w.b.t. 
n selamat sejahtera kawan2 sume


amacam header ak hehehe ...
cantik ke lawa ? hahaha !
sila lh bagi pendapat anda 
nti sy akan cuba perbaiki nyer lagi yer
thanks !

p/s : sebenarnyer ak xde idea lh nk wat header nie 
pening kepala ak issshh !

Supernatural

Assalamualaikum w.b.t. n
selamat sejahtera kawan2 sume
according to the title above ... sy nk cerita sikit psl cerita SUPERNATURAL nie taw
sume season ak xpenah miss ... ak mmg suker giler lh cite nie auwww ~~~

tapi lama kelamaan ak tgk cite nie dh makin byk terpesong ... tapi 2 sume kn cerita
bkn btol2 pown kn ... jadi di hari jumaat hari yang mulia ini, sama2 lh kiter
sentiasa kukuh kn iman kiter supaya tidak mudah terpesong ngan ajaran lain ..
(tazkirah sekejap yer)
hehehe

ok2 back 2 the topic yer ... skrg nie ak tgh tgu bila lh seasaon 7 SUPERNATURAL nie nk kuar ...
ak rase lmbt lh plk nk kuar nie, sbb nyer skrg keadaan semakin rumit dlm cite nie
apabila Castiel (Misha Collins) nie muncul dalam keadaan dia sgt kuat dan
dia mengaku yang dia nie Tuhan yang baru .. padahal sebelum nie
dia seorang Angel yang sgt baik, tetiba jadi jahat plk .. (thu jht ke x)
dan ak nk tahu kenapa dia nk jadi mcm 2 ... oleh 2 kena lh tgu season 7 nie kuar yer

 nie SUPERNATURAL season 7 punyer trailer !

ah ! lupa plk ! ak mibar SUPERNATURAL nie sbb ak suke tgk 
adik beradik yang comel nie Dean (Jensen Ackles) dan Sam (Jared Padalecki) nie yang
sgt hensem n macho auwwww ~~~ i like it ! 
hehehe

ur are so cute !

n handsome !

p/s : sape de link tuk download season 1, 2, and 3 supernatural nie ... ak nk !!! 

Kecik Nak Bagi Kad Raya Laa..

Assalamualaikum w.b.t.  n 
selamat sejahtera kawan2 sume
ak baru bgn tdow tgh hari nie terus ak nk join segmen lh
ak telah 'dipaksa' join oleh encik hamiza hehehe



yeah ak dh join
sape nk join .... korang langgar lh banner 2 kuat2 yer
thanks !

GiveAway : Kupon Subway

Assalamualaikum w.b.t.
n selamat sejahtera kawan2 sume
selamat mlm yang telah pagi ini yer

pagi2 buta nk join giveaway jap yer hehehe



wow kupon subway for freeeeee lh
cun abis ! hahahaha !
sape2 yang peminat SUBWAY nie 
cepat2 join giveaway dari SKY nie
jgn tgu lama2 ok !

kupon mknnnn ! sdp nyer !

tarikh ttp : 21/08/2011
(nk join ? klik di banner atas yer ! thanks !)

11.8.11

Jom Join Bloglist Yuyue

Assalamualaikum w.b.t. 
n selamat sejahtera kawan2 sume

sebelum berbuka nie .. nk join lh bloglist nie



sy telah di tag akak SALLY yang cantik lagi comel di sana yer
dh lama xjoin bloglist nie 
setelah sekian lama ak rase teringin nk join plk
bulan2 pose nie rase bowink plk duk kt umah nie
xsbr nk blogwalking lh hehehe
ah ! hampit terlupa sy de dua blog
blog nie blog UTAMA sy
dan satu lagi blog 2 blog suka2 jer sy wat 
kalu korang nk melawat blog yg kedua sy 2 sila klik disini yer...
thanks !

eh ! lagi satu ... jgn lupa dtg lh lagi ...
n kalu sudi komen lh sekali
arigato !

nk tag
dan jgk kwan2 bloger yang lain 
jom join jgn tgu lama2 lagi ok !

My Second Blog

Assalamualaikum w.b.t.
n selamat sejahtera kawan2 sume ..
haaaaii !
cmat tgh hari sume ...

this is my second blog after this blog


nothing much in there just picture
feel free 2 come
(for visit click on the picture above)
arigato !

Churpchurp New Layout

Assalamualaikum w.b.t.
n selamat sejahtera kawan2 sume
cmat pagi ! 
lagi sekali ak tdow lambat again hahaha

look this !

(klik utk tumbesaran)

tgk tgk ! CHURP CHURP ade new layout lh !
cool abis taw ... xcaye bukak sendiri hehehe
layout CHURP CHURP kali nie best abis
elegen giler layout !
patut lh td ... sebelom kul 12 td xleh bukak pown
page CHURP CHURP nie
"TIME FOR A BRAKE !"
maksud nyer CHURP CHURP tgh maintenance
ingat kn kena hack dh td hehehe

ak mmg minat giler lh layout mcm 2
siap de duta2 bagi CHURP CHURP lagi hahaha
gempak r CHURP CHURP
teruskan usaha anda
ak kn terus sokong korang !

10.8.11

Second BE

Assalamualaikum w.b.t.
n selamat sejahtera kawan2 sume

I GOT MY SECOND BUFFERED EARNINGS


ak dpt BE yang psl U-MOBILE MYSG TRAVEL WITH U
yang psl internet di U-MOBILE rase nyer lh ...
korang ikln U-MOBILE jer kt iklan ak terus klik taw ...
hahaha ... thanks yer kawan2
n xlupa kepada abg NUFFNANG 
thanks sgt2 ...
LOVE U NUFFNANG !

Wordless Wednesday #5

Wordless Wednesday #4

Assalamualaikum w.b.t.

9.8.11

Buffered Earnings Pertama

Assalamualaikum w.b.t. 
n selamat sejahtera yer kawan2 sume
ak nk gtaw yang dulu ak penah dpt buffered earnings dari nuffnang
tapi ak xwat plk entri 2 ... hehehe
ak dpt sikit jer rm1 tapi ak dh puas hati dh
skrg2 nyer naik lh sikit earnings 2 ...

tapi buffered earnings nie dh lama lepas dh hehehe
26 julai hari 2 lagi ... lama kn lama kn
skrg nie dh jadi Metered Earnings dh ...


(klik utk bsrkn, klik jer kt sini, gmbr 2 bsr kn di citu jgk hehehe)
tgk2 sikit jer kn hehehe 
tapi itu pown dh memadai dh 

ak skrg tgh tgu nk dpt BE yang kedua plk ... plz nuffnang i begging u 
hehehe ... adush ak berjiwang ngan nuffnang lh plk hahaha ...
btol kata org nk dpt kn BE nie kite selalu lh anta kn
TICKET kt dia , bkn tiket wayang yer ..
kiter pergi jer kt CONTACT US ... kt citu automatik kuar 
CREATE NEW TICKET haaaa ... pilih BLOGGER ENQUIRIES/SUGGESTION
tajuk korang tulis lh BUFFERED EARNINGS yer ...
tulis jer pape kt citu cth nyer korang merayu kt dia ker hehehe

lagi 1 korang kekal visitor korang nie ramai yer selalu
kalau boleh 200 ke atas .... insyallah NUFFNANG dgn baik hati nyer
bagi BE kt korang hehehe ...

chow dulu yer 
Assalamualaikum

"Pssstt - New Things in My Blog"

Assalamualaikum w.b.t.
n selamat sejahtera kawan2 sume hehehe ..

korang mesti rase de perubahan yang lain kn kt blog ak yang comel nie hehhe
(perasan nyer ak) korang rasa makin comel ke x ... 
ak skrg nie gune background vintage dan yang wrna dia pown cun gak
bagi ak lh ... bagi korang cmner plk ???

satu lagi ak buat perubahan nyer
skrg kau cursor korang lalu kt header ak gmbar ak jadi mcm transparent kn
(alamak xde gmbr lh nk tjk lupa2 sowi) hehehe ...
skrg nie ak wat perubahan yang baru plk 
apabila dilalukan cursor kt header mcm nie akan berlaku

(klik utk bsrkn, klik jer gmbr nie dia besarkn sendiri tnpa pergi new tab)
haaaaa mcm nie kn comel kn hehehe
korang boleh mencuba nyer n tutorial nyer dicini

perubahan kedua plk yang ak tukar ialah jeng2

(klik utk bsrkn, klik jer gmbr nie dia besarkn sendiri tnpa pergi new tab)
sama jer ngan atas kn p kali nie ak tukar lain mcm ngan dulu
dulu kalu lalukan cursor kat tajuk post ak nie 
font dia jadi mengecil kan ... sbb font 2 di boldkn
kalu font kecil dibesarkn plk
skrg ak xnk dh wat mcm 2 ... sbb nyer ak rase ssh kalu kiter nk bukak sesuatu link 2
kdg2 mcm xkena jer ak tekan ... ak rasa nk mrh ngat
ak pown tukar biar dia jadi mcm biasa jelah
lagi senang kn kn kn ...

uweeeeeeeeee ! hehehe
ak kn teruskn gune sume nie smpai lah ak jumpe yg lagi best hehe
de jgk jumpe yg best mcm lalukn cursor kuar cm gmbr2 cute kn kn kn
p kalu gune nti xnmpk lh header ak yang cute kt atas 2 kn hehhee

chow dulu
Assalamualaikum ...

8.8.11

"Pe Benda Nie?"

Assalamualaikum w.b.t. n
selamat sejahtera kawan2 sume

amacam buke pose ??? mesti sume dh perut buncit nie ... sume xleh bgn nk solat terawih yer hehehe,,,ke dh tergolek tdow atas katil dh ... ish2 ... tgu dulu jgn tdow lagi ..tgu isyak baru tdow puas2 hahaha... alahaii ~~~ eh ! bukan benda nie ak nk cerita nyer ... ak nk citer sal yuran ak yang naik nie ... adush ~~~

naik rm200 daripada sebelum nie rm1426 jadik lh rm1626 ... grrrr ! npe x rm2000 terus mcm mula2 byr yuran masuk u dulu emmm....mhl nyer ~~~ mmg sem baru yang akan bukak nti nie mmg xde duit lh ak...mintak ngan mak ayah ? awal2 lagi dh bagi warning jgn mintak... no3  waaaaaaa ,,, cian kt ak .... kumpul lh duit sendiri yer ... xpelah byr sikit2 senang keje hehhe

tapi ak tahu kenapa yuran makin mhl ,,, mgkin sbb servis kt UTM nie makin mantop lh .... fuhhhh ... cun melecun UTM skrg nie .... ngan stadium nyer, ngan bangunan sume siap nyer, ngan jln baru nyer n mcm2 lh (xnk tulis dh byk ngat hehehe) UTM makin maju skrg sume dh canggih... baru jer tgl kn UTM 4bln... kalu 4thn xyah cakap emmm...

(klik utk bsrkn)
(sumber : dicini)
haaa nie stadium UTM yang baru 
perghhh !!!
terbaik lh UTM ~~~

nie korang baru tgk dlm gmbr...kalu tgk btol2 ??? xthu lh 2 hehehe...bkn setakat stadium jer ... kolam renang pown dh ade ... bapak besar n bapak dalam taw (dh berapa kali bapak dh ~~~) hehehe ... tiba2 xsbr nk balik UTM nk tgk sume benda2 baru nie ...

ak rase its okay yuran naik pown ... mgkin sem depan byk xtiviti yang akn dijalankan ... yuran naik nie mesti ada manfaat nyer jgk kn kn kn ... SEMESTINYA BERBALOI ! hahaha ...

chow dulu
Assalamualaikum

7.8.11

Cara Mudah Bakar Kalori

Assalamualaikum w.b.t. n
selamat sejahtera kawan2 sume yer
ptg2 nie nk kongsi tips berguna utk sume readers

CARA MUDAH BAKAR KALORI

1. MINUM AIR SEJUK
Korang mesti selalu minum air masak atau air suam kn kn kn, per kata hari ini cuba minum air sejuk plk.. hehehe ... Minum air sejuk 8 gelas sehari akan membakar lemak banyak kalori berbanding air dgn suhu biasa. Mengikut kajian jugak, air sejuk nie dpt meningkatkan proses metobolisme, baik utm mereka yang sedang menurunkan berat badan. Semakin banyak air yang anda minum, semakin kurang potensi lemak berkumpul dalam badan. 

2. BERJALAN CEPAT, KEMUDIAN BERJALAN LAMBAT

Lakukan sedikit kerja2 rumah dan manfaatknlh tangga dirumah yer..Turun naik tangga akan membuat tubuh pengguna lebih banyak otot. Lakukan ia dengan cepat dlm masa 10 saat jer yer dan perlahankan kembali langkah anda. Ulangi nya secara berulang kali agar dapat membantu otot relaks n elastik.

3. MAKAN MAKANAN KAYA PROTEIN

Tubuh memerlukan banyak kalori utk menukarkan protein menjadi karbohidrat. Contoh nyer dicini : Anda makan mknn yg mengandungi 600 kalori protein, anda akan membakar sekitar 180 kalori. Ini bermkna, jumlah kalori yg terserap di dlm tubuh 30% lebih sedikit.

4. MAKAN MAKANAN PEDAS

Mknn pedas dpt membuat sel2 lemak lebih responsif & mbantu penurunan berat bdn. Mknn pedas blh membuat anda minum lenih byk air.

5. OLAHRAGA

Jenis latihan yg bnyk mengerakan lengan dan kaki adalah antara latihan olahraga yg sgt efektif utk mbkr kalori dgn byk.

6. KUNYAH GULA-GULA GETAH

(sowi, perbuatan diatas x sama ngan tajuk diatas hehehe)
Mengunyah gula2 getah dapat membakar 11 kalori per jam. Jgn lupa yer, jgn amik gula2 getah yang mempunyai kadar manisan yang tinggi apabila anda ingin mengurangkan berat bdn yer hehehe ...

------------------------------------------------------------------------------------

amacam mudah kn hahaha ...  (gelak besar)
so ape tgu lagi jom ler mencuba nyer yer hehehe
gerenti xde kalori lebih2 kt bdn 2 hahaha ..

cmat berbuka sume

Wanita Berkepala IPad

Assalamualaikum w.b.t. n
selamat sejahtera kawan2 sume yer
haaaaa ... ini ada cerita sapae2 yang pergemar IPad 


NEW YORK: Kemunculan seorang gadis - hanya dikenali sebagai Mia - bersiar-siar di jalan menarik perhatian ramai apabila kepalanya ‘digantikan’ dengan iPad.

Ketika bersiar-siar, paparan pada iPad itu menunjukkan imej ‘kepala’ Mia dalam pelbagai aksi, termasuk membaca buku dan tersenyum.

Empat iPad digunakan bagi memaparkan imej ‘kepala’ Mia melalui empat sudut, iaitu depan, belakang, kiri dan kanan.

Rakaman aksi Mia juga menarik perhatian ramai di YouTube apabila video itu mendapat kunjungan hampir 40,000 dalam tempoh kurang 24 jam.

Pada akhir klip itu, seseorang dilihat melalui depan muka Mia dan mendapati dia sedang membaca majalah wanita. - TS - myMetro


mmg giler IPad nie hahaha
jom layan sume !

sumber : BLOG BOM321

p/s : ak ingat kn patung td ... rupa2 nyer ....

5.8.11

999 & 1000

Assalamualaikum w.b.t. n
selamat sejahtera kawan2 sume yer

alhamdulillah ,,, akhir nya pengikut ak telah pown mencapai ke angka 999 & 1000 .... dan syg ingin mengucap kn jutaan terima kasih kepada 2 blogger yang telah menjadi followers sy iaitu

PENGIKUT BERTUAH 999

Liaunguviolet

MISS LIEYA
(klik di banner untuk usha blog si cntik manis nie yer)
ak mmg suker blog dia 
sume nyer purple... mesti minat purple kn 
sekeliling blog nyer dipenuhi ngan wrna ungu yang cntik cntik
(tgk header dia lh hehehe)

PENGIKUT BERTUAH 1000


MISS MEEN
(klink di banner untuk melawat di blog nie)
sempoi abis ... hehehe
suka gak blog nie 
mmg nmpk mcm selamba jer lh blog ...
xde kecoh2 punyer lh hehehe..

---------------------------------------------------------------------------------------------
kepada kedua2 followers sy yang bertuah nie...
sy ucapkan thanks sgt2 sbb sudi follow sy balik yer ...
thank you very very much 
sy xdpt bagi pape sbb xde duit hehee
ops sowi hehehe ...
pape pown ....
sy hrp kiter sume dpt still keep in touch ok ...
n
i hope also
korang berdua teruskn dlm dunia blogging ini yer ...
chayok 2 !!!

Tanda-Tanda Kecil Kiamat yang paling UTAMA #2

Assalamualaikum w.b.t. n
selamat sejahtera kawan2 sume yer
hari nie sy nk sambung entri yang lepas 
yang pasal ini hrp korg sume baca yer
dan ini sambungan nyer

33. BERKURANGNYA IMAN MANUSIA untuk melaksanakan ketaatan dan amal untuk akhirat.

34. TURUNNYA SIFAT KEDEKUT, lalu berleluasalah ia di kalangan manusia, maka setiap org bakhil untuk memberikan (mendermakan) apa yang mereka miliki. Orang yg mempunyai harta bakhil dengan hartanya, orang yang berilmu bakhil dengan ilmunya, orang yangberkaliber atau berpengalaman bakhil dengan kepakarannya. Telah bersabda Rasullullah s.a.w. mengenai tanda2 Hari Kiamat :

"Berkurangnya amal dan berleluasanya kebahkilan"

35. MANUSIA SALING MEMBUNUH tanpa tujuan (kebenaran yang jelas). Sabda Rasulullah s.a.w. :

"Demi Zat yang diriku berada di tangan-Nya, sesungguhnya akan datang kepada manusia suatu zaman, di mana pada zaman itu si pembunuh tidak faham mengapa dia membunuh dan yang terbunuh tidak faham mengapa dia dibunuh."

36. HARTA KEKAYAAN UMUM DIKUASAI oleh segelintir orang tanpa kebenaran dan tanpaada rasa warak (tidak takut dosa), termasuk mengambil harta awam dengan senyap (penyelewengan).

37. BERKURANGNYA SIFAT AMANAH (tidak berpegang pada kepercayaan yang diberikan orang lain).

38 . TERASA BERAT bagi orang untuk melaksanakan syariat Islam

39. SEORANG LELAKI MENTAATI ISTERINYA, tetapi MENDERHAKA kepada IBUNYA sendiri.

40. SEORANG LELAKI BERSIKAP KASAR PADA AYAHNYA, tetapi bersikap LEMBUT dengan KAWANNYA.

41. MANUSIA MENINGGIKAN SUARA(menjerit) DALAM MASJID.

42. PEMIMPIN SESUATU KAUM adalah orang yang HINA (bersifat keji) di kalangan mereka dan sebuah suku dipimpin oleh orang yang FASIK di kalangan mereka.

43. SEORANG LELAKI DIHORMATI BUKAN KERANA BUDI DAN KEBAIKNYA tetapi kerana takut akan kejahatannya.

44. RAMAINYA BILANGAN POLIS, yang mana perkara itu disebabkan banyaknya kerosakan.

45. MENGUTAMAKAN SEORANG IMAM disebabkan elok suaranya, walaupun kurang ilmu dan keutamaanya.

46. MENJUAL KEPEMIMPINAN @ JAWATAN (hukum), bahawa jawatan diterima dengan risywah (rasuah, sogokan).

47. MEMANDANG RENDAH KEPADA DARAH. 

48. ISTERI TURUT BERSAMA BERNIAGA bersama suaminyadalam bekerja dan berniaga @ suami menjadi pembantu isterinya.

49. BERKEMBANGNYA TULIS MENULIS dan banyaknya kitab-kitab karangan.

50. ANAK-ANAK MENJADI PEMARAH.

51. HUJAN TERASA PANAS (menjadi musibah).

52. ORANG BELAJAR AGAMA BUKAN UNTUK AGAMA, akan tetapi untuk mendapatkan jawatan atau kerja atau harta.

53. MUNCULNYA BERBAGAI JENIS KENDERAAN CANGGIH, di mana perkara ini merupakan suatu keajaiban (mukjizat) dari khabar yang disampaikan Nabi s.a.w.. Sabda Rasulullah s.a.w. :

"Akan muncul pada akhir zaman -dari umatku- orang yang berkenderaan di atas beberapa pelana yang berbentuk seperti pelana tunggangan yang terbentang, di mana mereka berhenti dengan kenderaan tersebut di depan masjid, wanita mereka berpakaian akan tetapi mereka adalah telanjang."

54. MUNCULNYA GAYA HIDUP MEWAH dan manja dalam tubuh Islam.

55. ORANG FASIK (suka melakukan dosa dan munkar) DIMULIAKAN, orang yang mulia serta terhormat direndahkan.

56. Kepada seorang lelaki dikatakan : "Sungguh hebat dia, sungguh jarang orang seperti dia dan sungguh jarang orang seperti dia dan sungguh pintar dia! Sedangkan DADANYA TIDAK ADA IMAN SEDIKIT pun walau pun sebesar biji sawi."

57. ORANG BERANGAN UNTUK CEPAT MATI kerana banyaknya huru-hara yang berlaku.

58. IRAQ DIKEPUNG dan ditahan darinya makanan serta bantuan kemanusian lainnya.

59. DIKEPUNG SYAM (Syria, Lebanon, Jordan, Palestin) dan ditahan darinya makanan serta bantuan.

60. MENINGGALNYA RASULULLAH S.A.W..

61. PENAKLUKAN BAIT AL-MAQDIS. Perkara ini telah berlaku pada zaman khalifah yang kedua, iaitu Umar bin Khattab.

62. KEMATIAN BESAR-BESARAN yang disebabkan wabak umum. Juga sakit perut dan sebagainya seperti wabak taun yang berlaku pada zaman Umar bin Khattab dan pada ketika berlakunya perang dunia.

63. KENAIKAN HARGA dan barangan menjadi mahal sehingga seseorang diberi gaji seratus dinar masih tidak puas hati.

64. GENJATAN SENJATA DAN PERDAMAIAN antara kita (orang Muslim) dengan orang Rom (Eropah dan Amerika).

-------------------------------------------------------------------------------------------
Tanda yang ke-64 adalah merupakan tanda kecil kiamat yang terakhir sekali. Setelah perstiwa ini akan berlaku peperangan yang besar dan dahsyat. 

Kita yang masih hidup skrg ini hanya mampu menunggu saat2 tibanya tanda akhir sekali, ini kerana semua tanda2 kecil kiamat yang lain sudah pun berlaku di dunia kita skrg.

p/s : sama2 lh kita bertaubat sebelum tiba kita mati dan sebelum tibanya kiamat yang besar nti ,,, 

4.8.11

Berbuka Puasa

Assalamualaikum w.b.t. n
selamat sejahtera kawan2 sume ...

hai kawan2 sume ,,, korang berbuka pose ngan per ari nie ??? meh ler kongsi kt sini yer hehee ... ak xthu lh nk mkn per ??? mak ak dh masak p ak suke mkn ak punyer mknn jer ... jrg mkn mama punyer ... nk mkn per yer ish2 ... lapar plk memikirkn nyer .,.. pdhl dh nk dkt berbuka dh pown hehehe

meh ler kongsi korang mkn per
berbuka puasa hari ke-4 nie


*nie contoh jer nie
tiada kena mengena yang hidup @ yg mati
hehehe ...

Bunga & Khasiat nya

Assalamualaikum w.b.t. n
selamat sejahtera kawan2 sume yer
hari nie nk kongsi jenis2 bunga yang de byk khasiat

1. BUNGA MAWAR

Bunga mawar selalu digunakan sbgai bhn di dlm minuman utk mereka yg mhdapi penyakit iritasi usus, pundi hempedu & mslh pada hati. Air mawar hasil drpd ekstrak bunga mawar juga mempunyai aroma yg boleh menenangkan hati. Penggunaanya di dlm mandian, ataupun sbgai haruman di dlm kediaman juga blh merehatkan fikiran. Bunga ros mmg sdh di ketahui rmi khasiat nyer ... hehehe

2. BUNGA TAHI AYAM

Bunga yg femes giler ngan nama yg dikatakan busuk n bau nyer pun busuk jgk kn kn kn tapi bunga nie byk khasiat nyer. Kelepok bunga tahi ayam dikatakan digunakan sbgai ubat pencuci mata yg bagus. Bunga ini juga turut dgunakan sbgai salap utk myembuhkan luka n goresan putih pada kulit krna ia bersifat antiseptik. Hebat kn bunga tahi ayam nie hohohoh ...

3. BUNGA DANDELION

Mmg indah menikmati keindahan bunga berwarna putih yang selalu berterbangan apabila di tiup angin kn kn kn ... Rahsianya bunga ini sebenarnya dpt digunakan utk mengubat anemia & penyakit kuning serta boleh meneutralkan darah. Hebat nyer !

4. BUNGA KAMOMIL

Pelik jer nama nyer kn, p sbnr nya bunga yg selalu dilihat dimana2 jer ... Bunga kamomil @ teh bunga ini membantu menyingkirkan gas atau angin pada usus, mengurangkan stres & menyembuhkan kulit terbakar (kesan dedahan cahaya matahari @ dipanggil burnt) dan iritasi. Ia boleh juga mengatasi sakit perut dan sakit otot.

5. BUNGA KEKWA

Bunga kekwa berguna utk menghilangkan rasa sakit ketika menstruasi, sakit tekak dan tonsil. Jus yang dihasilkan drpd bunga ini boleh dijadikan ubat demam. Anda Juga boleh menggunakannya utk mengurangkan bengkak & kemerahan pada tubuh... (mgkin love bite kot hohoho)

6. BUNGA MATAHARI

Wrna kuning terang sering dikaitkan dgn matahari krn kedua-duanya menceriakn sesiapa shja yg melihatnya. Selain itu, ekstrak bunga matahari sebenarnya boleh membantu meredakan sakit tekak. wow !

-----------------------------------------------------------------------------------------------
haaa ... nielah antara khasiat bunga2 yang kiter nmpk kt halaman umah kiter kn kn kn ...sumenyer ade byk khasiat nyer taw n sgt berguna time2 kiter abis pulus hehehe ...
jadi per tgu lagi .... meh ler pakat tnm pokok bunga byk2 hohohoh..

slamat mencuba hehehe