25.5.15

Baby Fina

Assalamualaikum wbt dan Selamat Sejahtera

Alhamdulillah, syukur ke hadrat illahi dapat lagi aku update blog nie yang telah sekian lama nyer x di update kan hehe. Last sekali hujung thn 2013. Sebab final exam.

Dah lebih setahun x update kan. Sekarang dh ade citer baru pasal diri yang xseberapa nie.

Pada tanggal 29 Disember 2014, aku telah selamat melahirkan seorang anak perempuan yang sgt2 comel. Hehe perasan plk. Tapi mmg comel pown. Mesti korang pelik. Tiba2 aku update kata aku ada anak. Kawin ntah bila. Hehe.

Sebenarnya aku kawin senyap2 jek. Antara famili aku jek sbb nyer aku tgh blaja lagi masa tu. Jadi xnk bagi kecoh lah kan. Hehe.

Alhamdulillah aku bersyukur sgt2 sebab aku selamat lahir kan bayi perempuan seberat 2.75kg. Dah lah aku lahir kan dia ketika musim banjir di kelantan baru2 nie.

Punyalah banyak dugaan aku ketika saat2 sakit nya nak beranak nie. Dahlah aku berada di rumah adik ipar aku. Duduk hampir semua famili ada kat situ. Xsempat nak pergi ke sekolah2. Cepat sgt air banjir nie naik taw.

Tapi nasib baik masa aku nak beranak tu, ketika tu hati pertama air banjir nak surut. Walaupun hari pertama, air tetap kat paras leher. Memang x di sangka sgt2.

Aku melahirkan baby aku 2 minggu awal dari tarikh jangka. Sepatutnya bulan 1. Memamg betol2 xdijangka lah. Tapi mmg nurse pown dab pesan. Kandungan awk dah masuk 9 bulan, jadi bila2 masa saja awk kan beranak.

Aku doa harap2 lahir lepas banjir p baby aku ttp nak keluar masa musim banjor. Memang haru biru di buat nya suami aku. Haha

Kelam kabut cari bot untuk aku. Tapi dalam dekat sejan jugak aku tahan sakit yabg x terperi. Tapi bila di ingat balik. Mmg aku dh xingat mcm mana rase sakit nak bersalin. Dh lupa terus.

Denga  pelbagai rintangan akhir nya aku sampai di hospital pada jam 12 tengah hari. Aku sakit pukul 4 pagi lagi. Disebabkan banjir tu lah aku lambat sampai ke hospital.

Ramai yang tolong aku p aku dah xingat sgt sapa yang tolong aku. Sbb aku tgh kesakitan lagi. P aku mmg bersyukur ramai sgt2 yang tolong aku. Terima kasih semua !

Pada pukul 2.49 petang, aku selamat lahirkan Fina Balqis. Yang sgt sihat dan sgt comel. Alhamdulillah.

Baby Fina 2 bulan
Mama yang jaga aku dan baby Fina
You now almost 5 month old Fina

1 comment: